Nieuw project in wording!


• Het trok direct mijn aandacht toen er een aantal maanden geleden bij ons langs de dijk een bijzonder project startte. Er worden hier en daar wel vaker huizen gebouwd, maar deze was anders, uniek! Iemand die tot in de kleinste details wist waar hij mee bezig was. Er verrees een klassiek huis die steen voor steen door de bouwer zelf uitgedacht en samengesteld was. Toen ik hoorde dat het ontwerp gebaseerd is op het oude station van Hardinxveld, begon ik nóg nieuwsgieriger te worden. Ik ben namelijk in 2015 afgestuurd als interieuradviseur met het project: ‘Het Oude Station’ (zie portfolio). Voor dat ik dit project begon, ben ik eerst in de historie van dit station gedoken. Moeizaam kwamen er van lieverlee wat foto’s boven water. Het stationsgebouw van Hardinxveld heeft maar korte tijd dienst gedaan en is uiteindelijk gesloopt. Dit statige station, gebouwd in de Neoclassicistische stijl, is een klassieker die nu aan de Rivierdijk nieuw leven in wordt geblazen. Dit bijzondere gebouw heeft mij nooit losgelaten en dit was mijn kans om een uniek ontwerp te maken voor dit woonhuis. Mijn nieuwsgierigheid leidde uiteindelijk tot een rondleiding in het huis en… een samenwerking! Ik voel me echt vereerd om voor deze bijzondere woning een ontwerp te mogen maken. Het project is halverwege en voelt nu al als een warme deken, ondanks dat er nog niks echt af is. We gaan nu rustig aan starten met het verzamelen van ideeën. Check hiervoor even mijn Pinterest account; Project | Het oude station. Eind zomer 2016 hoop ik dit ontwerp af te ronden. Houd vooral deze pagina in de gaten en volg IN_HOLLAND_STAAT_EEN_HUIS op Instagram!

..Hans bedankt voor deze kans! Ik vind het een eer om voor jouw project de laatste puzzelstukjes op z’n plek te leggen. •

Het oude station sloopHet oude station Boven-HardinxveldHet oude station voor en zijaanzicht