Ons huis in Landidee! Najaar 2015


• Een jaar geleden, toen de laatste bladeren begonnen te vallen en er een heerlijk najaars zonnetje aan de lucht stond, kwam Henny van Belkom, fotograaf bij Belkomproducties, bij ons langs om onze woonark te fotograferen. Ergens hadden we er wel eens over nagedacht om ‘ons stekkie’ in een (woon)tijdschrift te laten zien aan de rest van Nederland. Die gedachte hadden we ondertussen maar gelaten voor wat het was. Extra leuk natuurlijk als vervolgens iemand anders jouw woning aanprijst bij een fotograaf/producer die zijn werk aanbiedt bij de leukste woonbladen van Nederland! Voordat hij langskwam, hadden we de tijd om helemaal uit te pakken en ons huis er tip top uit te laten zien. De herfsttinten werden weer tevoorschijn gehaald en hier en daar plaatste we al wat echte ‘winteritems’. Ergens vonden we het ook wel een beetje spannend. Wat zou hij van onze woning vinden? Het is niet echt wat je noemt een ‘standaard’ woning. Henny kwam op een perfecte dag met typisch Hollands najaarsweer. Terwijl het s’ochtends nog mistig was, brak eind van de ochtend de zon door met als resultaat een strak blauwe lucht met hier en daar een wolkje! De zonnestralen lichtte de omgeving op en maakte alles net een beetje mooier. Henny was direct enthousiast bij het zien van de woonark. Terwijl we hem voorstellen aan Gerrit de eend, kwamen nieuwsgierig als ze zijn, ook Lucky de kleine shet en onze witte geit aangelopen. Het leveren komische plaatjes op. Bij binnenkomst blijft hij zich verbazen over de ruimte die er is in deze woning op het water. Ik geef aan dat we expres gekozen hebben voor wat grotere items en niet teveel tierelantijntjes. Ook de grote ramen en de ruime serre in de woonkamer halen de natuur naar binnen en zorgen dat je echt weg kan kijken. Henny weet iedere ruimte op zijn best uit te laten komen. Dit hadden wij zelf nooit voor elkaar gekregen denken we stiekem. De houtkachel geeft een heerlijk sfeertje die ook op de foto’s bijna voelbaar is. Achter ieder meubel, accessoire, wandbekleding of kleur wordt uitgebreid het verhaal erachter opgeschreven. Het laten de foto’s tot leven komen en maken het lekker persoonlijk. Vervolgens zijn we natuurlijk super nieuwsgierig in welk tijdschrift de foto’s worden geplaatst. Dit hangt uiteindelijk af van welk tijdschrift de reportage wil kopen, wordt ons vertelt. Nog even afwachten dus. Om vervolgens de foto’s te zien van je eigen huis is ergens best een beetje gek. De ruimtes lijken veel groter dan dat ze in werkelijkheid eigenlijk zijn en de kleinste details maken of breken de foto. De kleuren en materialen komen super goed uit op iedere foto en de sfeer die het geheel uitstraalt klopt 100% met de werkelijkheid. Ik ben natuurlijk hartstikke trots op het resultaat en heb daarom ook deze blog geschreven.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over ‘ons stekkie’ als wij dat zijn! Laat gerust je reactie achter… •

www.vanbelkomproducties.nl | www.landidee.nl | www.inhollandinterieur.nl 

hardingsveld-janneke-72-dpi-13 hardingsveld-janneke-72-dpi-30 hardingsveld-janneke-72-dpi-35 hardingsveld-janneke-72-dpi-36 hardingsveld-janneke-72-dpi-42 hardingsveld-janneke-72-dpi-59